Eventos

Lo Rat Penat celebrarà els CXXXIV Jocs Florals de la Ciutat i Regne de Valéncia

Mónica Duart García serà proclamada Regina del certamen en la cerimònia que tindrà lloc el pròxim dia 7 de maig, dilluns, a les 21 h. en el Teatre Olympia, i en la que actuarà de Mantenedor el productor i director audiovisual Miguel Ángel Tobías. 

La Banda Municipal de Valéncia oferirà un concert extraordinari i el tenor Ignacio Giner interpretarà l’Himne

 

Valéncia, 03-05-2017. L’associació cultural Lo Rat Penat celebrarà el pròxim dilluns 7 de maig la CXXXIV edició dels Jocs Florals de la Ciutat i Regne de Valéncia. L’acte tindrà lloc en el Teatre Olympia de la capital valenciana a partir de les 21 h.

Els Jocs Florals són un certamen poètic, lliterari i d’investigació que foren instaurats per la Societat d’Amadors de les Glòries Valencianes en 1879, durant la Renaixença. L’objectiu era i és enaltir la llengua valenciana, així com fomentar l’estudi de l’història i la cultura del Regne de Valéncia.

Mónica Duart García serà la protagonista d’esta nova edició del certamen lliterari en llengua valenciana, en ocupar la Cadira d’Or dels Jocs Florals. Mónica Duart és llicenciada en ADE i master MBA i desenrolla la seua llabor professional com a directora general de la coneguda cadena de tendes del descans Dormitienda i perteneix igualment a la empresa familar Grup Dupen que fundara son pare en 1966. Està casada i té dos fills, un chiquet i una chiqueta.

Mónica Duart, Regina dels Jocs Florals 2018. Foto de Manolo Guallart.

Mónica Duart, Regina dels Jocs Florals 2018. Foto de Manolo Guallart.

Mónica Duart és valenciana i una gran amant de les nostres festes i tradicions, viu i participa  de les commemoracions i expressions festives valencianes i és una ferma defensora junt en la seua família de les senyes d’identitat del poble valencià. Ha segut fallera de Benifayó, i Reina de la Simpatia.

Enric Esteve, president de Lo Rat Penat i Mónica Duart, Regina dels Jocs Florals 2018. Foto de Manolo Guallart.

Enric Esteve, president de Lo Rat Penat i Mónica Duart, Regina dels Jocs Florals 2018. Foto de Manolo Guallart.

Mónica ha manifestat que “estic realment emocionada per este nomenament de Regina dels Jocs Florals. El certamen dels Jocs Florals és un tesor del patrimoni cultural del poble valencià, és el testimoni permanent de la Renaixença i l’expressió de la valencianitat a través dels tres pilars en que es fonamenta de Fe, de Pàtria i d’Amor. Soc amant i respectuosa de les tradicions valencianes i també conscient de l’importància que té el preservar-les per a les futures generacions de valencians. És un llegat que vullc transmetre als meus fills…”

El Mantenedor d’esta edició serà el productor i director audiovisual, Miguel Ángel Tobías, qui pronunciarà un discurs basat en la Fe, la Pàtria i l’Amor, trilogia bàsica dels Jocs Florals.

Miguel Ángel Tobías (fotografía de su web oficial)

El càrrec de Mantenedor està reservat a personalitats de la societat que destaquen en els seus respectius camps de treball. A lo llarc de l’història del certamen han ocupat la trona del Mantenedor diverses personalitats de la cultura, les arts, la ciència o la política valencianes i espanyoles.

El pintor Luis Longedo ha realisat el retrat de Mónica Duart García, com a CXXXIV Regina dels Jocs Florals que passarà a formar part de la Pinacoteca de la Societat d’Amadors de les Glòries Valencianes i que serà presentat en el Teatre Olympia la mateixa nit dels Jocs Florals.

Detalle del concierto extraordinario de la Banda Municipal de Valencia en enero de 2017. Foto de Manolo Guallart.

Detalle del concierto extraordinario de la Banda Municipal de Valencia en enero de 2017. Foto de Manolo Guallart.

En la primera part de l’acte la Banda Municipal de Valéncia, baix la direcció de Fernando Bonete oferirà un concert extraordinari. En la segona part de l’acte i com és tradicional, es farà públic el nom del poeta guanyador de la Flor Natural aixina com els dels premiats en la Viola d’Or i l’Englantina d’Or, pilars bàsics de la poesia jocfloralesca de la Fe, Pàtria i Amor. Igualment se donaran a conéixer els treballs i autors que han conseguit fer-se en els diferents premis tant ordinaris com extraordinaris d’esta convocatòria.

Presidència del acte en 2017 (Enric Esteve, en el centre). Foto de Manolo Guallart.

Presidència del acte en 2017 (Enric Esteve, en el centre). Foto de Manolo Guallart.

 El president de Lo Rat Penat, ENRIC ESTEVE I MOLLÀ, obrirà esta edició en el seu parlament de benvinguda a la gala de les lletres valencianes. Seguidament el Secretari General donarà llectura a l’acta del jurat, moment en el qual el President dels Jocs Florals obrirà la plica fent públic el nom del poeta guanyador de la Flor Natural, qui tindrà l’honor d’acompanyar a MÓNICA DUART GARCÍA a la Cadira d’Or, a on serà proclamada CXXXIV Regina dels Jocs Florals junt a les Dames de la seua Cort d’Amor, formada per:

 Mª JOSÉ DUART GARCÍA                   ANDREA VILLAFAÑE DEL RIEGO      

NURIA GALBIS CARBÓ                       MARIAN PÉREZ CHULIÁ

 ALICIA LACOMBA ROCAFULL       SONIA PILES FRANCO

Mónica Duart, Enric Esteve (centre) i la Cort D' Amor de la Regina dels Jocs Florals el día de la Demanà. Foto de Manolo Guallart.

Mónica Duart, Enric Esteve (centre) i la Cort D’ Amor de la Regina dels Jocs Florals el día de la Demanà. Foto de Manolo Guallart.

 

Després d’entregats, de mans de la Regina, els diferents premis del certamen, aixina com els dels guanyadors dels Concurs de Piano “Mestre Josep Serrano”, el Mantenedor, MIGUEL ÁNGEL TOBÍAS, pronunciarà el seu discurs. Finalisarà la cerimònia en l’interpretació de l’Himne Valencià que interpretarà el tenor Ignacio Giner.

              =================================================================

PROGRAMA DE L’ACTE

PRIMERA PART

Concert extraordinari de la

BANDA MUNICIPAL DE VALÉNCIA

Director Titular: Fernando Bonete Piqueras

SEGONA PART

Paraules de l’Hble. Sr. President de Lo Rat Penat,

ENRIC ESTEVE I MOLLÀ

Llectura de l’acta del Jurat

Proclamació del Poeta guanyador de la Flor Natural

Proclamació de la CXXXIV Regina dels Jocs Florals

MÓNICA DUART GARCÍA

Llectura del poema premiat en la

FLOR NATURAL

Entrega dels Premis als autors guardonats

Posarà música a la cerimònia la

BANDA MUNICIPAL DE VALÉNCIA

Proclamació del Mantenedor,

MIGUEL ÁNGEL TOBÍAS

Discurs de l’Hble. Sr. Mantenedor

Himne Valencià

Cantat pel tenor Ignacio Giner

 

BANDA MUNICIPAL DE VALÉNCIA

Director Titular: Fernando Bonete Piqueras

PROGRAMA DEL CONCERT

VALENCIA ……………..  ……………….     José Padilla Sánchez (1889-1960)

PEPITA GREUS……………………………..   Pascual Pérez Choví (1889-1953)

PEÑA VINAZA………………………………       Mariano Puig Yago (1898-1978)

EL DIA DE SANT DONÍS  ………………      Miguel Asíns Arbó (1918-1996)

JOTA VALENCIANA …………..……    Bernardo Adam Ferrero (1942)

FIRA DE JULIOL ……………………………      Fernando Bonete Piqueras (1963)

CERIMÒNIA DELS JOCS FLORALS

LO CANT DEL VALENCIÀ………………….Pedro Sosa

HOMENAGE A SAGUNT…………………..     Joaquim Rodrigo

VALENCIANETA…………………………..      Lluís Martí

MARCHA DE LA CIUTAT

JOCS FLORALS…………………………           Pablo Sánchez Torrella

L’ENTRÀ DE LA MURTA………………          Salvador Giner

HIMNE VALENCIÀ……………………             Josep Serrano/ Maximilià Thous

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

To Top

Este sitio utiliza cookies para su funcionamiento interno. Si continuas navegando por él, aceptas tácitamente el uso de dichas cookies. Más información

Las opciones de cookie en este sitio web están configuradas para "permitir cookies" para ofrecerte una mejor experiéncia de navegación. Si sigues utilizando este sitio web sin cambiar tus opciones o haces clic en "Aceptar" estarás consintiendo las cookies de este sitio.

Cerrar