9 de octubre

El castell del 9 d’octubre se podrà vore des de més a prop

El castell de Peñarroja del dia 8 estrena una nova disposició per a guanyar en espectacularitat i proximitat del públic; la mascletà d’Aitana es reserva sorpreses

El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha presentat les activitats amb què l’Ajuntament se suma a la celebració del Nou d’Octubre així com els continguts del Festival de Pirotècnia d’esta festa. Ho ha fet acompanyat per representants de la Diputació de València i de les empreses pirotècniques Peñarroja i Aitana.

Fuset ha explicat, juntament amb Pau Lagunas, representant de la Diputació de València, el conveni que per segon any ha signat l’Ajuntament amb la corporació provincial, per un valor de 189.000 euros, que permeten «augmentar i diversificar l’oferta festiva». Lagunas ha expressat que la col·laboració de la Diputació atén, entre altres qüestions, al fet que són conscients que «el Govern de la Nau té una gran responsabilitat amb la cultura festiva».

La primera gran cita pirotècnica tindrà lloc a les 0:00 hores del dia 9 (la nit del 8 al 9) al jardí del Túria, amb un gran castell de focs artificials a càrrec de la Pirotècnia Peñarroja. El seu representant, Pepe Nebot, ha explicat que «hi haurà un canvi de disposició física que aportarà molt més a l’espectacle tant des del vessant tècnic com artístic». De fet, es recomana presenciar l’espectacle des del propi passeig de l’Albereda, una zona abans absent de públic, en paral·lel al recorregut del jardí i front al propi muntatge pirotècnic, amb l’objectiu de «guanyar proximitat i visibilitat, augmentant notablement la pantalla de focs» i alhora garantir la seguretat de l’espectacle, motiu pel qual els ponts de les Flors i de l’Exposició s’habilitaran com a vies d’evacuació. Com a novetat l’espectacle també es podrá contemplar  de manera òptima des del passeig de la Ciutadella, una altra de les zones que durant els castells de falles están tancades al públic.

Fuset  s’ha mostrat partidari de «continuar innovant en el programa pirotècnic de totes les festes durant tot l’any» i ha defensat l’augment pressupostari dedicat al festival ja el passat any «per reconéixer millor al sector pirotècnic valencià i pel gran retorn econòmic que té per a la ciutat invertir en pólvora». El regidor ha lloat «la gran capacitat per a dissenyar» l’espectacle per part de l’ empresa que cada any dispara la primera mascletà cada 1 de març i que en els últims anys ha reforçat la seua presència al calendari pirotècnic  disparant el piromusical de la Cavalcada de Reis o a l’espectacle audiovisual  previ a la Crida. «No es tracta sols de fer soroll i color, sinó també  de demostrar l’art  amb composicions espectaculars». Nebot, per la seua part, ha afegit que esta nova proximitat  del públic permetrà fer un castell «més rítmic i amb més intensitat» i ha animat a tota la ciutadania per acostar-se a gaudir de l’espectacle des de les zones habilitades.

D’una altra banda, la mascletà del dia 9 correrà a càrrec de la Pirotècnia Aitana de Bèlgida. La seua responsable, Isabel Benavent, ha avançat que «serà un espectacle amb moltes sorpreses i en un dia en què la nostra Senyera és protagonista col·laborarem perquè ho siga encara més». El regidor ha recordat que no hi ha un horari fixat per a la disparada que, com és tradicional, començarà una vegada s’hisse la Senyera pel balcó consistorial en acabar la processó cívica.

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

To Top

Este sitio utiliza cookies para su funcionamiento interno. Si continuas navegando por él, aceptas tácitamente el uso de dichas cookies. Más información

Las opciones de cookie en este sitio web están configuradas para "permitir cookies" para ofrecerte una mejor experiéncia de navegación. Si sigues utilizando este sitio web sin cambiar tus opciones o haces clic en "Aceptar" estarás consintiendo las cookies de este sitio.

Cerrar